Her kan du hente Powerpoint-præsentationer fra oplægsholderne. Præsentationerne er konverteret til pdf af pladshensyn
Møde
Oplægsholder
Oplæg
Power-point
Plenum 1
Økologiske Frontløbere
A
Niels Halberg
Økologi og ægte bæredygtighed
B1
Jørgen E. Olesen
Sådan får landmanden højere udbytter med udbyttestabilitet
B1
Peter Mejnertsen
Strategisk værktøj med styr på kvælstof, udbytte og ukrudt
B3
Margrethe Askegaard
Fakta om udfasningen og de alternative gødningskilder
B3
Uffe Bie
Den politiske beslutning: Hvorfor og hvordan skal vi udfase?
B3
Geert-Jan van der Burgt
The Dutch way: Organic farming without conventional manure
B4
Inge Røpke
Grænsen for vækst er nået – på sporet af balance i ressourceforbrug
B4
Thomas Søby
Vækst i balance
B5
Jørgen Eriksen
Mangfoldighed i den økologiske græsmark
B5
Jørgen Sønderby
Brug af urter i praksis
B5
Majbritt B. Petersen
Fodring med urter – effekt på ydelse og mælkekvalitet
B6
Franz Renggli
Organic Poultry:
Must parentstock have access to
outdoor facility
B6
Lis Olesen
Sygdomsrisiko og -forebyggelse, hvis forældredyr skal ud
C1
Ole H. Caspersen
Social farming – en ny bro mellem land og by – erfaringer fra udlandet
C2
Cathrine Esmann
Styrk din forretning i alle led fra jord til bord - prissætning, kvalitet og fortælling
C3
Irene Fisker
Konkrete bud på alternativ håndtering af sygdom
C3
Mette Vaarst
Erfaringer med udfasning af antibiotika
C3
Rikke Friedrichsen
Vi arbejder med at udfase sygdomme
C4
John Thøgersen
Forbrugeradfærd og købsmotiver for økologi i Kina og øvrige Asien?
C4
Kasper Thormod Nielsen
Arla Foods’ erfaring med eksport til nærmarkeder og Kina samt hvordan tegner fremtiden
C4
Mette Gammicchia
Status på økologieksporten i dag samt fremtidige udviklingsmuligheder og potentiale på nær- og fjernmarkeder
C5
Bruno Sander Nielsen
Biogasanlægget – vejen til fuld recirkulering af næringsstofferne
C5
Jakob Magid
De alternative gødningskilder: Recirkuleringspotentialet er enormt for både N, P og K. Hvor er nutidens og fremtidens potentialer, og hvordan passer de ind i økologien?
C5
Jesper Lassen
Er jeg klam, hvis jeg er til slam? Hvad siger forbrugerne? Hvordan kommunikeres genbrug af affald til fødevareproduktion?
C6
Steffen Blume
Sådan forbedrer du dit dækningsbidrag i marken
C6
William S. Andersen
Kend din fremstillingspris
D1
Ado Bloemendal
Holistic grazing on farms in Holland and “Farming WITH Nature®”
D1
Svend Daverkosen
Afgræsning på Barritskov
D2
Irene Fisker
Lupin i foderrationen og selvforsyningsstrategier
D2
Niels Finn Johansen
Fodring af høns med bælgplanter og fluelarver
D2
Reni H. Nielsen
Fodring af kvæg med hestebønner
D3
Dorthe Kloppenborg
Sådan går udviklingen af økologi i foodservice
D3
Rune Sørensen
Samarbejde og levering af kød til plejehjemskøkkenerne i Ballerup Kommune
D3
Mogens Jensen
Når grossisten samarbejder med lokale/danske økologiske producenter
D6
Asger S. Jørgensen
Plant og så de rigtige bi-planter på bedriften
D6
Verner Andersen
Vilde bier er guld værd for naturen og i frugtplantagen
D7
Flemming Haugaard
Økologisk fjerkræ-plante bedrift
D7
Hans Erik Jørgensen
Økologisk svin-plante bedrift
D7
Klaus Aage Bengtson
Økologisk plantebedrift
D7
Maria Bjerre
Økologisk niche plantebedrift
Plenum 2
Gunnar Rundgren
Social and environmental benefits from organic farming
Plenum 2
Urs Niggli
Goods for European farmers and consumers
Plenum 3
Henrik Hindborg
Status på afsætning af økologi inden for både detail, foodservice og eksport
Plenum 3
Cathrine Esmann
Aktuelle forbrugertreds og anvisning af hvorledes man målretter nye produkter til disse
E2
Helle Bossen
Se mulighederne som producent og kend dine kunder
E2
Niels Riis
Når man kan og vil selv
E3
Lars Wiking
Betydning af mælkens håndtering for mælkekvaliteten bl.a. med seneste nyt fra forskningen inden for opkoncentrering af mælk på gårdene
E3
Mette K. Larsen
Status på kvalitets- og ernæringsmæssige forskelle på øko-mælk og konventionel mælk
E6
Jørgen Kjær
Udvalgt viden fra den forskning, der er gennemført i de sidste 50 år
E6
Lars Bredahl
Økologisk Landsforenings forslag til fjerdragtsbedømmelse og reaktioner i økologikontrollen
E6
Niels Finn Johansen
Fjerpilningsnøglen – hvad er det og hvordan anvendes den?
E7
Heiner Cuhls
Kompostering i bioreaktor
E9
Hanne Lindhard
Forebyggende foranstaltninger mod sygdomme og skadedyr i æbler og pærer. Hvad er status og hvor mangler vi viden?
E9
Maren Korsgaard
Gamle og nye robuste sorter af æbler og pærer
E10
Bo Levesen
Vores erfaringer med Smartnatur og samarbejdet med lokale lodsejere