Økologi-Kongres 2015 - Årets økologi-begivenhed

 

 

Program, mødeblok E

 

E1:
Derfor valgte jeg økologisk landbrugsproduktion

Torsdag den 26. november, 11.00-12.30

 

Unge økologiske landmænd fortæller, hvorfor økologisk landbrugsproduktion blev deres valg. De præsenterer deres produktion og resultater, så du kan se, om du også vil være økologisk landmand, når landbrugsuddannelsen er færdig. Spørg til teknologi i økologiske bedrifter, produktionsresultater, arbejdsopgaver mm. og bliv klogere på; kvæg og planter, svin og planter, ren planteproduktion, fjerkræ og planter eller planteproduktion med niche-afgrøder.

 

Centrale spørgsmål

  • Hvor meget teknologi er der egentlig på de økologiske land­brug?
  • Hvordan er produktionsresultaterne på økologiske landbrug?
  • Hvorfor skal jeg blive økologisk landmand?

Selvstændige møder i separate mødelokaler



E1a: Økologisk kvæg-plante bedrift

 

Oplæg

Mælkeproducent Esben Møller-Xu, Årre

 

Ordstyrer
Næstformand Mads E. Mortensen, LandboUngdom


 

E1b: Økologisk svin-plante bedrift

 

Oplæg

Svineproducent Hans Erik Jørgensen, Haarby

 

Ordstyrer
Landbrugsskole 


 

E1c: Økologisk plantebedrift

 

Oplæg

Planteproducent Claus Vestergaard Jensen, Brønderslev

 

Ordstyrer
Landbrugsskole 


 

E1d: Økologisk fjerkræ-plante bedrift

 

Oplæg

Fjerkræproducent Patrick Blenner, Løgumkloster

 

Ordstyrer
Landbrugsskole 


 

E1e: Økologisk niche kødproducent

 

Oplæg
Kødproducent Philip Dam Hansen, Hovedgaard

 

Ordstyrer
Landbrugsskole 


 

 

Mødet er arrangeret i samarbejde med LandboUngdom og forbeholdt unge landmænd og elever/studerende.

 

 

Gå tilbage til programoversigten

 

 

 

E2:
High value grain legumes for the food industry

Thursday 26th of November, 11.00-12.30

 

Grain legumes are important crops in organic production providing nitrogen through biological nitrogen fixation and delivering protein feed for organic husbandry. Alternative uses of grain legume proteins as sustainable, healthy and affordable ingredients for the food industry can provide additional and interesting market opportunities with economic benefits for the farmers.  This session will provide examples of Faba bean and lupine as sources of such plant proteins.  Beans and other grain legumes also provide interesting opportunities for the market on fresh or dried products.

 

Key questions

  • What is the market potential for locally grown grain legumes for food purposes?
  • Is the necessary technology to extract and treat the proteins available?
  • How do we optimize local grain legume production for human consumption?

Presentations
Faba bean for Bread and Pasta production
Senior Scientist Sözer Nesli, VTT Technical Research Centre of Finland Ltd, Finland

 

Lupine - Back on the Menu
MSc Udo Prins, Louis Bolk Institute, The Netherlands

 

Cultivation of Grain Legumes for food 
Per Modig, Advisor Organic Plant Production, HIR Skåne, Sweden

 

Chairman

Scientist Frederik Fogelberg, JTI- Swedish Institute of Agricultural and Environmental Engineering

 

 

Gå tilbage til programoversigten

 

 

NYHEDER



Tilmeld nyhedsbrev


Vil du have informationer om Økologi-Kongres 2017, så tilmeld dig nyhedsbrevet.

 


Følg os på Facebook
Følg Økologi-Kongres på Facebook

 

 


 

Økologi

Gå til forsiden