Program, mødeblok E
E1:
Derfor valgte jeg økologisk landbrugsproduktion
Torsdag den 26. november, 11.00-12.30
Unge økologiske landmænd fortæller, hvorfor økologisk landbrugsproduktion blev deres valg. De præsenterer deres produktion og resultater, så du kan se, om du også vil være økologisk landmand, når landbrugsuddannelsen er færdig. Spørg til teknologi i økologiske bedrifter, produktionsresultater, arbejdsopgaver mm. og bliv klogere på; kvæg og planter, svin og planter, ren planteproduktion, fjerkræ og planter eller planteproduktion med niche-afgrøder.
Centrale spørgsmål
- Hvor meget teknologi er der egentlig på de økologiske landbrug?
- Hvordan er produktionsresultaterne på økologiske landbrug?
- Hvorfor skal jeg blive økologisk landmand?
Selvstændige møder i separate mødelokaler
E1a: Økologisk kvæg-plante bedrift
Oplæg
Mælkeproducent Esben Møller-Xu, Årre
Ordstyrer
Næstformand Mads E. Mortensen, LandboUngdom
E1b: Økologisk svin-plante bedrift
Oplæg
Svineproducent Hans Erik Jørgensen, Haarby
Ordstyrer
Landbrugsskole
E1c: Økologisk plantebedrift
Oplæg
Planteproducent Claus Vestergaard Jensen, Brønderslev
Ordstyrer
Landbrugsskole
E1d: Økologisk fjerkræ-plante bedrift
Oplæg
Fjerkræproducent Patrick Blenner, Løgumkloster
Ordstyrer
Landbrugsskole
E1e: Økologisk niche kødproducent
Oplæg
Kødproducent Philip Dam Hansen, Hovedgaard
Ordstyrer
Landbrugsskole
Mødet er arrangeret i samarbejde med LandboUngdom og forbeholdt unge landmænd og elever/studerende.
E2:
High value grain legumes for the food industry
Thursday 26th of November, 11.00-12.30
Grain legumes are important crops in organic production providing nitrogen through biological nitrogen fixation and delivering protein feed for organic husbandry. Alternative uses of grain legume proteins as sustainable, healthy and affordable ingredients for the food industry can provide additional and interesting market opportunities with economic benefits for the farmers. This session will provide examples of Faba bean and lupine as sources of such plant proteins. Beans and other grain legumes also provide interesting opportunities for the market on fresh or dried products.
Key questions
- What is the market potential for locally grown grain legumes for food purposes?
- Is the necessary technology to extract and treat the proteins available?
- How do we optimize local grain legume production for human consumption?
Presentations
Faba bean for Bread and Pasta production
Senior Scientist Sözer Nesli, VTT Technical Research Centre of Finland Ltd, Finland
Lupine - Back on the Menu
MSc Udo Prins, Louis Bolk Institute, The Netherlands
Cultivation of Grain Legumes for food
Per Modig, Advisor Organic Plant Production, HIR Skåne, Sweden
Chairman
Scientist Frederik Fogelberg, JTI- Swedish Institute of Agricultural and Environmental Engineering
|