Økologi-Kongres

SHOWS/MATERIALE

Her kan du finde indlægsholdernes præsentationer og materiale fra Økologi-Kongres 2017. Materialerne ligger som pdf. (Siden opdateres…)


A1: Fra skrald til gødning

A2: Den økonomisk robuste kvægbedrift

A3: Endnu bedre miljø og velfærd hos økogrise

A4: Opstart af egen forarbejdning og afsætning

A5: Økologi og sundhed – fornuft eller trend

A6: Økologi og EU’s fremtidige landbrugspolitik

A7: Realisering af bioraffinering af grøntafgrøder til proteinfoder


 

B1: Fantastiske efterafgrøder og kåring af årets efterafgrødefrontløber

B2: Økologisk sortsudvikling

B3: Attraktive hønsegårde til høns og kyllinger

B4: Brug af sociale medier til branding af gård og produkter

B5: Certificering af økologiske landmænd til det kinesiske marked

B6: Økologi som løsning på kommunale udfordringer


 

C1: Mere natur i agerlandet – fra prioritering til handling

C2: Socialt ansvar på bedriften

C3: Klimahandlingsplaner i det økologiske landbrug

C4: Brug af data til bæredygtig udvikling og vækst

C5: Strategisk udvikling af gårdens bæredygtighed


 

D1: Robotteknologi – lugerobotter i økologien

D2: Flere danske proteiner – DM i hestebønner

D3: Flere pattegrise skal overleve i økologisk produktion

D4: Egenproduktion af proteinfoder

D5: Kaniner – vild idé eller bæredygtig nicheproduktion?

D6: Få mest muligt ud af dit kontrolbesøg

D7: Erfaringer fra biodynamisk landbrug

D8: Bliv den bedste i klassen – strategi for gården


 

E1: Stål og konkurrencekraft mod ukrudt

E2: Økologisk grøntsagsproduktion i mindre skala

E3: Guldet ligger i nærproduceret foder

E4: Antibiotikafri økologisk kvægproduktion

E5: Multichick I – diversitet og troværdighed

E6: Bedre økonomi i økologisk frugtproduktion

E7: Sådan løfter vi økologien med biogas

E8: Direkte afsætning fra landmand til restauranter og grossister

  • ANDREAS BUCHHAVE, chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer, fortæller om mulighederne på foodservicemarkedet for små lokale økologiske producenter.
  • KIM RAHBEK, direktør, Sticks & Sushi, fortæller om, hvilke råvarer den københavnske restaurantscene efterspørger.
  • RASMUS RASMUSSEN, køkkenchef, Comwell Roskilde, fortæller om hotelkædens satsning på lokal økologi.
  • KENNETH BALIEU SØRENSEN, gastronomisk udvikler, Fazer Foodservice sætter fokus på, hvordan man som lille leverandør kommer ind hos en stor kantineoperatør.
  • MOGENS JENSEN, afdelingsleder, Grøn Fokus, sætter spot på, hvilke varer der er attraktive for grossisten, og hvad der skal til for at levere.
  • POUL LANG NIELSEN, landmand, Hindsholmgrisen, fortæller om erfaringer med at komme ind på foodservicemarkedet.
  • MARTIN BREGNBALLE, Nordic Foodworks, giver et bud på, hvad der skal til for at levere til foodservicesektoren.

E9: Økologi – hvad og hvorfor?

  • PETER MEJNERTSEN, afdelingschef Økologi, LMO, giver en introduktion til økologisk drift og løfter sløret for økonomien i den økologiske produktion.
  • JOAKIM KJELDSEN, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, sætter spot på fup og fakta om økologi og kaster myter om økologi op i luften. Sidst i mødet præsenterer fem økologiske landmænd deres produktion, og hvorfor de har valgt økologien. Præsentationen danner baggrund for debatten i F9, som er opdelt efter produktionsgren.

 

F1: Styrk jordens frugtbarhed

F2: Rækkedyrkning – fremtidens økologiske korndyrkning

F3: Fremtidens økoko – hvad kan og vil vi avle efter?

F4: Antibiotikafri økologisk svineproduktion

F5: Multichick II – merværdi i produktion og salg af kyllinger

F6: Generationsskifte – hvordan?

F7: Spørg eksperten

  • CHRISTIAN PETERSEN, økologikonsulent, LHN, har med sine mange år som plantefaglig økologikonsulent stor indsigt i de udfordringer, man møder i første runde af sædskiftet.
  • JENS JØRGENSEN, økologisk landmand, Rosilde Højgård ApS, omlagde mellem 2013 og 2016 sin bedrift fra konventionel til økologisk. Han kender derfor alt til de faglige udfordringer,
    der møder nye økologer, og de holdninger, de bliver mødt med i banken, fra naboen, osv.

F8: Mød din nye aftager

  • TRINE KREBS, Frugtformidlingen, sætter gang i speed-dating mellem landmænd med gode råvarer og/eller ideer og køkkener og grossister, der er på jagt efter lokale økologiske fødevarer til restauranter, kantiner og hoteller.

F9: Derfor blev jeg økolog


 

G1: Praktiske erfaringer med recirkulering

G2: Verdens mest omfattende sammenligning af økologisk og konventionel jordbrug

G3: Holistisk afgræsning – kan køer være en gevinst for klimaet?

G4: Når samarbejde mellem landmænd er vejen frem

G5: Potentialet for dansk økologi – i og uden for Danmarks grænser

G6: Spørg eksperten

  • CHRISTIAN PETERSEN, økologikonsulent, LHN, har med sine mange år som plantefaglig økologikonsulent stor indsigt i de udfordringer, man møder i første runde af sædskiftet.

G7: Økologiske fisk og muslinger i Foodservice

G8: Økoværkstedet