Her kan du hente Powerpoint-præsentationer fra oplægsholderne. Præsentationerne er konverteret til pdf af pladshensyn
Møde |
Oplægsholder |
Oplæg |
Power-point |
Plenum 1 |
Mette Touborg |
Vi bruger økologi som løftestang for fællesskab og udvikling |
|
Plenum 2 |
Patrick Holden |
The Soil Biome - understanding soil as the stomach of the plant |
|
Plenum 2 |
Lars Skytte |
Fælles om at dyrke og pleje hinandens jord
(sammendrag) |
|
Plenum 2 |
Martin Beck |
5 trin til en mere frugtbar jord |
|
A |
Niels Halberg |
Økologien er en succeshistorie – og den skaber samfundsmæssig værdi
(sammendrag - oplæg)
(sammendrag - afstemning) |
|
A1 Miljø |
John Hermansen |
Debat og afstemning: Hvordan kan økologien gøre det bedre for miljøet?
(sammendrag - afstemning) |
|
A2 Dyrevelfærd |
Jan Tind Sørensen |
Debat og afstemning: Hvordan kan dyrevelfærden i økologisk produktion blive bedre?
(sammendrag - afstemning)
|
|
A3 Natur og biodiversitet |
Vibeke Langer |
Debat og afstemning: Hvordan kan økologien bidrage mere til natur og biodiversitet?
(sammendrag - afstemning) |
|
A4 Klima |
Erik Fog |
Debat og afstemning: Hvordan kan økologisk produktion blive mindre klimabelastende?
(sammendrag - afstemning) |
|
A5 Landdistrikts-udvikling |
Mette Meldgaard |
Hvordan kan økologien give mere liv og flere jobs på landet?
(sammendrag - afstemning) |
|
B1 |
Erik Fog |
Bioraffinering som svar på udfordringer i økologisk produktion
|
|
B1 |
Niels Finn Johansen |
Kvaliteten af bioraffineret protein i forhold til de økologiske høns behov |
|
B1 |
Morten Ambye-Jensen |
Tekniske løsninger til udvinding af protein fra kløvergræs |
|
B2 |
Bent T. Christensen |
Indikatorer for jordkvalitet og plantevækst
(sammendrag) |
|
B2 |
Peter Bay Knudsen |
Erfaringer med faste kørespor |
|
B2 |
Henning Sørensen |
Sund jord – dyrkningsmæssigt set |
|
B2 |
Martin Beck |
Opbygning af jordens frugtbarhed |
|
B3 |
Arne Munk |
Introduktion og kort om projektet |
|
B3 |
Ida Stærk Nicolajsen, Katrine Siersted, Vibeke Duchwaider |
Hvad har vi fundet hos vores landmænd og hvad sker der hos dem? |
|
B3 |
Sven Hermansen |
Indsatser der skaber væsentlige forbedringer |
|
B4 |
Egon Noe |
Partnerskaber som middel til markedsbåret og bæredygtig vækst i det økologiske landbrug |
|
B4 |
Svend Brodersen |
Erfaringer fra Gram Slot med partnerskab med Rema1000 – har det fremmet kvalitet og afsætning?
|
|
B4 |
Rebecka Milestad |
Partnerskaber som vej til bedre driftsøkonomi. Erfaringer fra ni EU-lande, som er med i HealthyGrowth |
|
B5 |
|
Økologi i sporet |
|
B5 |
Lars Egelund Olsen |
Resultater fra forskningsprojekter Optimek, Rowcrop og Newcut
(sammendrag) |
|
B5 |
Erling Nielsen |
Sådan laver vi eksperimenter og udvikling på forsøgsanlægget Foulumgård med rækkedyrkning og sædskifte
(sammendrag) |
|
C1 |
Anke Stubsgaard |
Den biodynamiske helhedstanke er en inspirerende udfordring for os |
|
C1 |
Karl Henning Mikkelsen |
Min motivation er mere liv og muld og sundere mad til mine kunder |
|
C1 |
Niels Rasmussen |
Biodynamisk drift giver mig fordybelse, forundring og forbedring af køernes sundhed |
|
C3 |
Esben Lauridsen |
Avlsmålets betydning set fra praktikerens synsvinkel |
|
C3 |
Morten Kargo |
Hvorfor er der behov for nye avlsmål for økologiske malkekøer? |
|
C3 |
Nina Aagaard Poulsen |
Muligheder for at fremme en sundere fedtsyresammensætning via avlsarbejde |
|
C4 |
Marianne Bonde, Lene Thomsen |
Potentialer i forskellige hyttedesign
(sammendrag) |
|
C4 |
Lena Rangstrup Christensen |
Derfor dør pattegrisene. Resultater af obduktioner |
|
C5 |
Hanne Lakkenborg Kristensen |
Kan to afgrøder give mindre kvælstoftab end én? Nye forsøg fra ind- og udland. |
|
C5 |
Jørn Nygaard Sørensen |
Dyrk din egen gødning - lovende resultater fra Mobile Grøngødninger
(sammendrag) |
|
C7 |
Bjarne Agger Siedelmann |
Nye samarbejdsformer i den økologiske værdikæde inden for dagligvare- og foodservice-sektoren |
|
C7 |
Klaus Laursen |
Partnerskabet – hvorfor og hvordan virker det? Overordnede overvejelser og perspektiver |
|
D1 |
Asger Søgaard Jørgensen |
Hvad efterspørger honningproducenten? |
|
D1 |
Darran Andrew Thomsen |
Nye muligheder for økologisk honningproduktion – for biavler og landmand |
|
D1 |
Lise Hansted |
Giver bierne værdi til det økologiske landbrug |
|
D1 |
Vibeke Langer |
Hvordan forbedrer man som landmand betingelserne for bier på sin bedrift?
Erfaringer fra BeeFarm og de vilde bier |
|
D1 |
|
Opgaver |
|
D2 |
Søren Moeslund Larsen |
Hvorfor og hvordan bruger jeg recirkulerede næringsstoffer – og hvad får jeg ud af det? |
|
D2 |
Bjarne Hansen |
De økologiske landmænd efterlyser recirkulerede gødninger |
|
D2 |
Margrethe Askegaard |
Økologiens udfordringer i forhold til at få fat i næringsstofferne
(sammendrag) |
|
D2 |
Sune Aagot Sckerl |
Flowet af recirkulerede næringsstoffer i Danmark – mængder, veje og fremtid? |
|
D3 |
Mette Olaf Nielsen |
Kompromisser med næringsstoffer – hvor koster det på ydelsen? |
|
D3 |
Mogens Larsen |
Hvordan får vi proteinforsyningen til at gå op i en højere enhed hos økologiske malkekøer? |
|
D4 |
Camilla Vinther |
Forbrugerens og detailhandlens DNA |
|
D4 |
Signe Didde Frese |
Danmark dobbelt så økologisk – muligheder og barrierer. |
|
D5 |
Birgitte Popp Andersen |
Økologi – hvad er økologisk produktion? Hvorfor lægger landmænd om? |
|
D5 |
Hans Erik Jørgensen |
Økologisk svin-plante bedrift |
|
D5 |
Joachim Kjeldsen |
Hvilke myter er der om økologi? |
|
D5 |
Patrick Blenner |
Økologisk fjerkræ-plante bedrift |
|
D5 |
Philip Dam |
Økologisk niche kødproducent |
|
D6 |
Henrik Nätterlund |
Local Faba bean production in Sweden |
|
D6 |
Dr. Klaus-Peter Wilbois |
Sustainable and regional supply with organic grain legumes in Europe |
|
E1C |
Steffen Blume |
Hvorfor gør I ikke det, som jeg siger? |
|
E2 |
Per Modig |
Cultivation of Grain Legumes for food |
|
E2 |
Sözer Nesli |
Faba bean for Bread and Pasta production |
|
F1 |
|
Cirkelkompost |
|
F3 |
Johanne Schimming |
Erfaring med etablering af en slagtekyllingeproduktion og herunder samarbejde med andelshavere |
|
F3 |
Søren Moeslund Larsen |
Erfaring med etablering af en hindbærproduktion og herunder samarbejde med Coop |
|
F3 |
Stine Hjarnø Jørgensen |
Kom godt i gang med en ny produktionsgren |
|
F4 |
Tine Gudrun Petersen |
Fødevarefælleskaber – visioner og praktik |
|
F4 |
Tine Fallesen |
Praktisk guide til lokal afsætning af fødevarer |
|
F5 |
Marianne Bertelsen |
Varmtvandsbehandling af æbler – apparat vers. 2 og ny viden om tid og temperatur |
|
F5 |
Verner Andersen |
Erfaringer med homøopatisk middel til regulering af æblebladhvepsen
(sammendrag) |
|
F6 |
Spil: Fremtidens Landbrug (læs mere her) |
Præsentation, spil:
Fremtidens Landbrug
Anna
(sammendrag) |
|
F6 |
|
Præsentation, spil:
Fremtidens Landbrug
Asger |
|
F6 |
|
Præsentation, spil:
Fremtidens Landbrug
Marianne |
|
F6 |
|
Præsentation, spil:
Fremtidens Landbrug
Michael |
|
F6 |
|
Præsentation, spil:
Fremtidens Landbrug
Pernille |
|
F6 |
|
Præsentation, spil:
Fremtidens Landbrug
Peter |
|
F6 |
|
Præsentation, spil:
Fremtidens Landbrug
Simon |
|
F6 |
|
Præsentation, spil:
Fremtidens Landbrug
Sofie |
|
F6b |
|
Regelpræsentation, Fremtidens Landbrug |
|
F6d |
Bjarne Hansen |
Generationsskifte |
|
F6d |
Siebe Gorter |
Generationsskifte |
|